Avrupanın Geleceğinde Türkiyenin Önemi Ve Nato Itt HIKMET ERDOGDU

Avrupa’nın Geleceğinde Türkiye’nin Önemi ve Nato İttifakı

ISBN
9789756618820
Yazar
Yayıncı
11 Eylül saldırılarının ardından, ABD'nin Irak'ı işgal etme ve Irak'ta yeniden yapılanma sürecine kadar, BM ve NATO'yu kendi menfaatlerine uygun kullanma girişimleri ve dünyanın bu örgütlere rağmen sergilediği kararlı güç gösterisi, Yazının devamı...
25,00 TL
%
17
İndirimli
20,75 TL Kazancınız: 4,25TL
Satışta değil
Telefon Kodu : 458355
 

Ürün Özellikleri

11 Eylül saldırılarının ardından, ABD'nin Irak'ı işgal etme ve Irak'ta yeniden yapılanma sürecine kadar, BM ve NATO'yu kendi menfaatlerine uygun kullanma girişimleri ve dünyanın bu örgütlere rağmen sergilediği kararlı güç gösterisi, bu örgütlerin varlık sebebini tekrar gözden geçirmesine sebep olmuştur.
Türkiye içinde 2. Dünya Savaşı'ndan beri içinde yer aldığı NATO ittifakını ciddi bir şekilde sorgulamanın bir şekilde zamanı gelmiştir.
Kuruluşundan bu yana bir savunma paktı olarak örgütlenen NATO devamlı suretle değişen dünya konjenktürü uyum sağlayabilmesi maksadıyla stratejik konseptini yenilemiştir.
NATO'nun nizhi stratejisi terörle mücadele olarak şekillenmiştir. İlginç bir şekilde ABD'nin 11 Eylül saldırılarıyla beraber stratejisi bu yönde oluşmuştur. Zaten hiçbir dönemde ABD'nin menfaatleri NATO'nun stratejisi ile gelişmemiş, bilakis NATO stratejileri ABD çıkarlarını güçlendirecek ve kollayacak şekilde oluşturulmuştur. Bununla ilgili olarak De Gaulle'ün NATO tanımını hatırlayınız: “Atlantik ittifakına dayatılmış, Batı Avrupa'nın ABD'ye askeri ve siyasal bakımdan şu yada bu şekilde bağımlı olmasını sağlayan bir örgüt.“

Boyutlar

0x0

Kağıt Tipi

2. Hamur

Kategori

Kitaplar Politika Devlet Güçleri

Kullanıcı Yorumları

Bu kitabı henüz kimse eleştirmemiş.
3D Güvenli Alış Veriş
Taksit Sayısı
Taksit tutarı
Genel Toplam
1
20,75   
20,75   
×
Kapat