Büyük Ortadoğu Oyun İçinde Oyun

ISBN
9789756618837
Yazar
Yayıncı
Sayfa Sayısı
400
Bugünlerde Amerika Birleşik Devletleri “Büyük Ortadoğu Projesi'ni“ pazarlıyor. Aslında oyun içinde oyun oynuyor. Pazarlanan şey daha önce uygulamaya konan ve uygulama sonuçları test edilen bir proje. Bu proje Doğu Bloku'nun Yazının devamı...
18,00 TL
%
17
İndirimli
14,94 TL Kazancınız: 3,06TL
Satışta değil
Telefon Kodu : 458549
 

Ürün Özellikleri

Bugünlerde Amerika Birleşik Devletleri “Büyük Ortadoğu Projesi'ni“ pazarlıyor. Aslında oyun içinde oyun oynuyor. Pazarlanan şey daha önce uygulamaya konan ve uygulama sonuçları test edilen bir proje.
Bu proje Doğu Bloku'nun yıkılmasından hemen sonra ortaya kondu. 1991'deki Körfez Savaşı, ardından Kafkasya'daki gelişmeler-Çeçen Savaşı, Gürcistan'daki iç karışıklıklar- Filistin-İsrail çatışması ve Ortadoğu Barış Süreci, Sudan ve Afganistan'a ve daha sonra da Irak'a yapılan müdahaleler ve Kuzey Afrika ülkelerini köşeye sıkıştırma politikaları bu projenin ayaklarını oluşturuyordu.
Afganistan'a müdahalede, Irak'a saldırı ve şimdi de gündemdeki Kıbrıs meselesi. Tüm bunların ve önümüzdeki günlerde gerçekleşecek yeni müdahalelerin planlamaları çok önceden yapılmış. Sistemli bir projenin adım adım gerçekleştirildiği aşikar. Büyük oyunları görmeyenler, algılamakta zorlanır.
Bütün bunlar Büyük Ortadoğu Projesî'nin uygulama işaretleri. On yılı aşkın süre sonra ülkemizde bu “projenin“ farkına varılmış olması aslında oldukça düşündürücü olsa gerek. Bu oyunu öncesinde görmeyen bizler onun bir parçası ve hatta piyonu haline geliyoruz.

Boyutlar

0x0

Kağıt Tipi

2. Hamur

Kategori

Kitaplar Politika Uluslararası İlişkiler

Kullanıcı Yorumları

Bu kitabı henüz kimse eleştirmemiş.
3D Güvenli Alış Veriş
Taksit Sayısı
Taksit tutarı
Genel Toplam
1
14,94   
14,94   
×
Kapat