İnsanlık, görünürde sürekli ilerleme, gelișme ve zenginleșme kaydeden, ama gerçekte insanı kendi öz ve doğal değerlerinden uzaklaștırarak sürekli daha da mutsuzlaștıran bir toplumsal model içinde çırpınıp durmaktadır. Sistemin yönü yanlıștır. Gerçeği ve doğruyu yanlıș yolda aramak da yanlıștır. Yanlıș yolda gösterilecek her türlü etkinlik, verilecek her türlü emek, yanlıșın güçlenmesini, doğrulardan daha da uzaklașılmasını desteklemek anlamına gelecektir.
Artık insanlık bu yolda yorgun ve bitkin düșmüștür. Sürekli kan kaybetmektedir. Bu gidiș, toplumsal ve bireysel bir kurtulușu mümkün kılamaz, kılamayacak! İnsanlık ve onun bireyleri, hatalarının farkına varabilecek, kendi özdoğrularını bulabilecek güç ve istektedir. Bu kitabı elinize aldığınıza göre, siz de bir “çıkıș yolu” arayanlardansınız.
Bu kitapta yeni bir “toplumsal yașam modeli” önerilmektedir. Yazarın, yeryüzüne insan onuruna yarașır bir düzenin nasıl yerleștirilebileceği konusundaki görüș ve düșüncelerini inceleme olanağı, șu anda elinizdedir.
Mehmet Kılıç, önerdiği bu yeni “toplumsal yașam modeli”ni hayata geçirebilme konusunda, sizi de el ele vermeye davet ediyor.
“çıkış Yolu”ndan önce yazarın romanı “Ana”yı okumanız, elinizde bulunan bu yeni “toplumsal yașam modeli” önerisini, romandaki kurgu ışığı altında inceleyebilmeniz ve tartışabilmeniz için kolaylık sağlayacaktır.
Kullanıcı Yorumları