Birleşmiş Milletler Bilim ve Kültür örgütü (UNESCO) ve Avrupa Fizik Derneği 2005 yılını “Dünya Fizik Yılı“ olarak ilan etti. Neden 2005 Bunun gerekçesi Albert Einstein'ın, 1905 yılında yayımlanan '3+1' makalesi ile günümüz fiziğinin temellerini atmasının 100. yıldönümü olmasıdır. Albert Einstein, 100 yıl önce daha 26 yaşındayken yayınladığı 3 makalede atomların varlığını ve boyutlarını belirledi. Modern fiziğin en renkli dallarından birinin temellerini oluşturan “Kuantum Teorisi“ de aynı yıl Einstein tarafından dünyaya sunuldu. Bu makalelerde önesürdüğü fikirler modern fiziği etkiledi. Bu yıl Einstein'ın 21. yüzyıldaki yaşamı etkileyen olağanüstü fikirlerini kutlamak için bir fırsattır.
Biz de “Einstein Evreninde Zaman Yolculuğu“ kitabıyla Zamanda Yolculuk Olasılığını siz okurlarımızla paylaşıyoruz.
Gelmiş geçmiş bilim adamları içinde, sokaktaki adamın tanıdığı yegane kişi Albert Einstein'dır. Einstein kimi zaman “Benim özel bir yeteneğim yok; sadece tutku derecesinde meraklıyım.“ diyecek kadar mütevazı, kimi zaman “İki şey sonsuzdur, insanoğlunun aptallığı ve evren“ diyecek kadar da tepkili olan bir bilim adamı.
ünlü astrofizikçi J. Richard Gott, Einstein'ın sonsuz evreninde zamanda yolculuk gibi karmaşık bir konuyu olağanüstü bir basitlikte anlatıyor. Her okuyucuyu, okurken zamanda yolculuğa çıkmış gibi hissettiren, bilimselliğin kimi zaman yarattığı o kargaşadan uzak, kolay anlaşılır ve akıcı bir üslupla zamanda yolculuğu boş bir hayal olmaktan kurtarıp teorik bir olasılığa dönüştürüyor. Einstein'ın Stephan Hawking, Kip Thorne gibi tanınmış bilim adamlarının kuramlarına dayanarak zamanda yolculuğun sadece bir olasılık tartışması değil, fiziksel bir gerçek olduğu ve geçmişe yolculuğun mantıksal yapısının ne olması gerektiği konusundaki fikirlerini siz okuyucularla paylaşıyor. Bu olağanüstü, heyecan verici konu kusursuz bir bilimsel çerçeve içinde “Einstein Evreninde Zaman Yolculuğu“nda yer buluyor kendine.
Merak güzeldir! Einstein eğer “İnsan bir ışık demetiyle aynı hızda gidebilseydi ne görürdü“ diye merak etmeseydi; özel Görelilik Kuramı, E= mc2, kütleçekim ve kara delikler gibi gerçeklere ulaşamayacaktı. Ya siz merak ediyor musunuz, Einstein'ı ve “Einstein Evreninde Zaman Yolculuğu“nu !!!
Kullanıcı Yorumları