Bugün enformasyon olmadan faaliyet gösterebilecek hiçbir işletme yok. İster küçük bir kahve dükkânı ya da büyük bir kamu hizmeti şirketi, isterse de bir köyün muhtarlığı ya da ulusal devlet daireleri olsun, her yer enformasyona dayanır. Bunun bir kısmı kâğıt üzerinde, bir kısmı akıllı telefonlarda, yine bir kısmı da tabletlerde, kişisel bilgisayarlarda ve büyük bilgisayarlardadır. Dünyanın dört bir yanındaki şirketlerin öğrendiği şey, iş yapma yollarını oluşturup sağlamlaştırdıkça, etkinliklerinin çok büyük bir bölümünün artan miktarlarda enformasyonun toplanmasını, saklanmasını, analizini ve kullanımını içermesidir. Günümüz yöneticileri ve çalışanları, enformasyonun toplanıp kullanılmasında bugün uzmandırlar.
James W. Cortada IBM'de 35 yıldan uzun bir süre satışi danışmanlık ve idari görevlerde çalıştı. Son olarak IBM'in iş araştırmaları merkezi Institute for Business Value'de görev aldı. Making the Information Society, The Digital Hand ve How Societies Embrace Information Technology kitaplarının yazarıdır.
Bu kitabın amacı, enformasyon teknolojilerine sadece küçük bir selam vererek modern şirketlerde enformasyonun rolünü tarif etmek hatta bu rolün altını çizmektir. İnsanlar işlerini yapmak, içgörüler kazanmak, daha bilgili kararlar almak ve hatta bu roller ile karar alma yeteneklerini kimi bilgisayar kimi de bilgisayarların içine kurulduğu makinelerle paylaşmak için enformasyon topluyor, bunu analiz ediyor ve kullanıyorlar. Bu kitabın asıl teması, modern girişimin temel yapı malzemesinin (enformasyon teknolojisi değil) enformasyon olması ve artık bunun kullanımının, şirketlerin etkinliklerini yirmi yıl önce hayal edebileceğimizden bile çok daha fazla tanımlamasıdır. Orta ölçekli ve büyük şirketlerdeki işçilerin çoğu enformasyon satıcısı, enformasyon tiryakisi ve bilgi işçisidir. Bu kitap onlar ve onların işleriyle ilgili.
Kullanıcı Yorumları