Ayhan: İnancın ve inançsızlığın sancısını okura an be an yaşatarak edebiyat dünyasında adımını atan Eroğlu'nun, Issızlığın Ortası'yla yarattığı “efsanevi“ kahraman.
Ayhan: En büyük korkusu “rüyasız“ kalmak olan okuru kendiliğinden bulan, onlarla dile gelmeyen, büyülü bir dostluğu sessizce paylaşan yazarının, edebiyat dünyasına bir göktaşı gibi düşürdüğü unutulmaz kahramanı.
Ayhan: '70'li yılların olaylarına ve düşüncelerinin özüne bıçak gibi, en kısa yoldan saplanan bir kahraman. Kişiselleştirdiği inancını ve bir anlamda kendi bilincini ölümle tartmaya kalkışan, artık bütün hayatı beynindeki iblisle bir roman kahramanı olmaktan öte, fazlasıyla gerçek bir insan.
Issızlığın Ortası, zamana direnen, tekrar tekrar bakılıp okunabilen, sararmayan geniş zaman resimlerinden olan bir anlatıdır.
Issızlığın Ortası, 1974'ten geriye dönüşlerle, Kıbrıs'ta savaşmış eski eylemci bir asteğmenin gözünden, sınıfsal bir tabana yaslanmayan, soyut, ancak o ölçüde de büyülü hayatları gözler önüne sermektedir.
Issızlığın Ortası, Mehmet Eroğlu'nun, soyut kavramları ve insan ruhunu iç ve dış bükey aynalara yansıtarak sorguladığı ilk romanıdır. Yazar, 12 Eylül döneminde sakıncalı bulunarak yayınlanması beş yıl geciken ve ilk baskısı Issızlığın Ortasında adıyla yapılan bu yapıtıyla 1979 Milliyet Roman Yarışması birincilik ödülünü, 1985 Madaralı ve Orhan Kemal roman armağanlarını almıştır.
(Arka Kapak)
Kullanıcı Yorumları