Bugünkü rakipsiz Bilimin ‘deney ve gözlem' yöntemi, görece en sağlam yöntemdir; buna rağmen, körler ile sağırlar için yok hükmündedir. Gördüklerimizi, duyduklarımızı ve hissettiklerimizi çıkarırsanız, ‘bilgi' adına hiçbir şey kalmaz; daha ilk bakışta Fizik, Kimya, Biyoloji ile Sosyal Bilimlerin çoğu ‘görecelilik' hükmünü kazanıyorsa, bizim ‘kanıtlar' talep ederken, gerçeklik adına neyi ifade ettiği bizleri düşündürmelidir. Düşündürmeli! Dönüp yine düşünmeli, bizim ‘düşünce' dediklerimizin neleri kapsadığını.
Yaratıcı, Varlık ve İnsan! Bu üç konu benim ayrılmaz birer yoldaşımdır. İnsanoğlu ilk Yeryüzüne indiğinde ‘neden' demiş olmalı ve bugüne kadar da bunu demekle meşguldür! Varoluş nedir, ‘'Neden hiçbir şey yerine bir şeyler var'' (G. Leibniz) Ne Yaptık Ne Yapmalı Acaba ‘İnsan, içerisindeki boşluğu ufak işlerle geçiştirip bu boşlukları kapatırsa, yeterli midir'
Bu eserde, Kafdağı'nın geçmişine uzandık; Sümer dağlarında, Kutsal Metinlerde ve görkemli Tasavvuf alimlerinin konu hakkındaki yazılarına müracaat ederek akademik bir yolculuk yaptık aynı zamanda. Hikayeler anlattık; Danyar ile Zennun'un yaşam öykülerinin dili ve bahanesiyle bazı temel düşünce ile arzuları yorumlamaya çalıştık. Temel bazı dinsel, felsefi ve bilimsel konuları derleyerek kitaba aldık. Sonra yeri gelmişken, insan yaşamının üzerinde geliştiği putlara değindik. Böylece 'Küçük Evren' olan insanı, Alemi Suğra olarak özetledik.
2005 yılında yazmış olduğum makaleler dışında, 2008 yılında ‘'Tevrat, İncil ve Hindu Kaynaklarında Hz. Muhammed'' kitapçığı, ilk basılı çalışmamdır. ‘'çöle Düşen Deli'' ile ‘'Kurdname'' 2013 yılında yayınlanan iki kitabımın biri Sosyoloji ve Felsefe, diğeri Tarihle ilgilidir.
Yüce Allah Alim'dir; tüm Bilimsel, Felsefi ve Dinsel bilgilerin esas kaynağı O'dur! ‘'Senin bize öğrettiğinden başka bilgimiz yoktur.'' (Bakara, 32)
Kullanıcı Yorumları