Hayali ve gerçek kişilerin birbirine karıştığı muhteşem bir kurmaca olan Kan Meclisi: 1915, günümüze kadar ulaşan etnik sorunların yumaklaştığı 1915 yılına indirilen hassas bir neşter.
İstanbul'un orta yerinde müthiş bir kovalamacaya sebep olan Ermeni teröristlerce Berlin'de şehit edilen Bahaattin Şakir'le Adli Tıp Hekimi Ahmet Kemal'in hafiyelikleri, İstanbul üniversitesi'nin ağırbaşlı sosyoloğu Ziya Gökalp'in genç bir polise atılan iftirayı araştırmak için verdiği amansız mücadele, Enver Paşa'yı Ermeni tehcir yasasına götüren sebepler ve Doğu Demiryolu Projesi'ni gerçekleştirme hayalleri Kan Meclisi: 1915'te!
Ahmet Şafak, kitabında okudukça gözünüzün önünde bir film şeridi gibi canlanacak kimi zaman hüzünlü, kimi zaman gerilimli, kimi zaman da sarsıcı bir hikâyeyi anlatıyor ve savaşın içinde direnen bir İstanbul portresi çıkarıyor ortaya. Aynı zamanda şaşırtıcı bir hayal gücüyle yakın tarihin kırılma noktalarından olan 1915 yılına doğru okuyucuyu sürüklüyor.
Kan Meclisi: 1915, Türkiye Cumhuriyeti'nin geleceğini de etkileyen olaylar zincirine projeksiyon çevirerek sadece edebiyat alanında değil tarihi gerçekliklere de sadık kalarak farklı bir bakış açısı sergiliyor. Aynı zamanda Türkiye'deki Adli Tıp hekimliğinin başlangıcına da ışık tutuyor.
(Tanıtım Bülteninden)
Kullanıcı Yorumları