Klasik Mantık %17 indirimli Necati Öner

Klasik Mantık

ISBN
9786055830137
Yazar
Yayıncı
Sayfa Sayısı
189
Fikir tarihimizde önemli yeri olan mantık bilimi medreselerimizde okutulan derslerin ön safında gelenlerindendi. Asırlar boyunca İslam dünyasında, Arapça bilim dili olarak kabul edildiğinden, mantık kitapları o dilde yazılırdı. 19. Asrın Yazının devamı...
10,00 TL
%
30
İndirimli
7,00 TL Kazancınız: 3,00TL
Satışta değil
Telefon Kodu : 429860
 

Ürün Özellikleri

Fikir tarihimizde önemli yeri olan mantık bilimi medreselerimizde okutulan derslerin ön safında gelenlerindendi. Asırlar boyunca İslam dünyasında, Arapça bilim dili olarak kabul edildiğinden, mantık kitapları o dilde yazılırdı. 19. Asrın ikinci yarısından itibaren, gerek tercüme ve gerek telif yolu ile Türkçe mantık kitapları yayınlanmaya başladı.
Klasik anlayışa uygun olarak, eski dil ve alfabemizde yayınlanmış bir hayli mantık kitabı vardır. Bunların en önemlileri arasında şunları sayabiliriz: Abdunnafi'in Gelenbevi'den tercüme ettiği Mizanu'l Burhan (1877); Ebheri'inin İsagoji'sinin Ali Haydar tarafından Hediyecik adı ile tercümesi (1891); İsmail Hakkı İzmirli'nin aynı eseri Miyaru'l-Ulum adı ile Türkçe Şerhi (1897); Ahderi'nin Süllem adlı Manzum eserinin Rıfat tarafından Vesiletü'l-İkan adı ile tercüme ve şerhi (1899); Ahmet Cevdet (Paşa)'in yazdığı Miyar-ı Sedad (1877) ve Mehmet Tevfik'in yazdığı Gayetu'l Beyan filmil'l-Mizan (1888). Adlarını saydığımız eserler, İslam kültürü geleneğine tamamıyla bağlıdırlar.
Ben bu kitabı hazırlarken, kültür geleneğimize uygun olarak yazılmış mantık kitaplarının konuları ele alış ve işleyiş tarzlarını esas aldım. Öte yandan, Batı klasik mantıkçılarının fikirlerini de, Fransızca kaynaklar göz önünde bulundurup, mantık konularını karşılaştırmalı bir şekilde anlatmaya çalıştım. Bilindiği gibi her iki kültür dünyası yani Batı ve İslam mantıkçılarının da kaynağı Aristodur. Kaynak ortak olduğu için mantık anlayışlarının esasında farklılık yoksa da, bazı konular değişik şekilde anlaşılıp anlatılmıştır.
(Arka Kapak)

Boyutlar

13.5x19.5

Kağıt Tipi

2. Hamur

Kategori

Kitaplar Felsefe Genel ve Referans

Kullanıcı Yorumları

Bu kitabı henüz kimse eleştirmemiş.
3D Güvenli Alış Veriş
Taksit Sayısı
Taksit tutarı
Genel Toplam
1
7,00   
7,00   
×
Kapat