İran'da defalarca basılan ve çeşitli ödüller kazanarak sinemaya da uyarlanan Küçük Göçmen, İran-Irak Savaşının ilk günlerinde aile bireylerinin çoğunu kaybeden ve cephede yaralanan abisini bulmak için memleketinden ayrılmak zorunda kalan Hürremşehirli bir çocuğun hikayesini anlatıyor... Akıcı ve etkileyici bir üslupla kaleme alınan eseri okurken, kendinizi maceranın içinde hissedeceksiniz.
Kasım'dan haber almak için kamptan Ahvaz'a gittiği gün, gözüne Karun ve köprüleri ilişince, nehir ve o hatıra dolu günlerin anısı zihninde canlanıyor. Trenin tanıdık sireni, o büyük Karun üzerindeki sağlam ve düzenli hareketi, düşüncesizce geçen eski günleri ona hatırlatıyordu. Mahalle çocuklarıyla annelerinden gizlice, yalın ayak tren istasyonuna gittikleri, yolcuların inmelerini ve binmelerini izledikleri; sonra tren hareket ettiğinde, ona paralel olarak birbirlerinin arkasından koştukları, trenin ve sirenin sesini taklit ettikleri günler.
...Ah, hurma toplama mevsimi ne güzel günlerdi! O günler babası balık ağını bırakıp hurma toplamaya gider, taze ve şıralı hurmayla dolu büyük bir tencereyle akşama doğru eve dönerdi.
Kullanıcı Yorumları