Mehmed Kırkıncı Bütün Eserleri-Kutulu %17 indirimli Mehmed Kırkıncı

Mehmed Kırkıncı Bütün Eserleri (7 Kitap Takım) - Kutulu

ISBN
9789752611290
Yazar
Yayıncı
Sayfa Sayısı
2897
Mehmed Kırkıncı Bütün Eserleri - 1: Hikmet Pırıltıları - Nükteler Muhtelif san'atlarda maharet kasbetmiş bir usta tasavvur ediniz. Bu zat süpürge yapabildiği gibi, koltuk takımı da yapabilsin; aynı şekilde taksi yapabildiği gibi, uçak Yazının devamı...
169,00 TL
%
30
İndirimli
118,30 TL Kazancınız: 50,70TL
Satışta değil
Telefon Kodu : 443023
 

Ürün Özellikleri

Mehmed Kırkıncı Bütün Eserleri - 1: Hikmet Pırıltıları - Nükteler
Muhtelif san'atlarda maharet kasbetmiş bir usta tasavvur ediniz. Bu zat süpürge yapabildiği gibi, koltuk takımı da yapabilsin; aynı şekilde taksi yapabildiği gibi, uçak ve füze de yapabilsin. Mezkür eserlerin her biri ustasını göstermekte ve onun bilgili ve kudretli bir zat olduğuna şahadet etmektedir. Lakin şurası zahirdir ki; bu zatın ilminin, kudretinin ve maharetinin süpürgedeki tecellisiyle taksideki tecellisi bir olmadığı gibi, taksideki tecellisiyle de uçaktaki ve füzedeki tecellisi bir değildir. Tecelli ziyadeleştikçe eserin de kıymeti yükselmektedir.
Şimdi bu zatın öyle bir eser yaptığını farzediniz ki, bu eser kendisinin eser olduğunu bilsin, bir ustanın tezgahından çıktığını müdrik olsun ve sahibini tanısın. Ayrıca bu eser kıymet ve ehemmiyetçe diğer eserlerle kıyas kabul etmez.
Mehmed Kırkıncı Bütün Eserleri - 2: Alevilik Nedir - İslam'da Birlik - Siyasette ölçü - İçtihad Nedir - Dar-ül Harb Nedir
Kelime anlamıyla Alevi, Hz. Ali'yi seven ve ona mensup olan kişi demektir.
Hz. Ali'yi sevenler, başlıca iki gruba ayrılırlar: Hasbi ve samimi taraftarlar ve siyasi taraftarlar. Bunlardan birincisi, ona Allah için muhabbet göstermişlerdir. Bu muhabbet safi, net ve durudur. Kaynağı salabet (sağlam) ve hamiyet-i diniyedir. Bu hasbi taraftarlar, Hz. Ali'ye iki nokta-i nazardan teveccüh göstermişleridir. Birincisi Hz. Ali'nin yüksek kelalatı ve üstün meziyetleridir. Onun fazilet ve kemalaatı, takva ve ubudiyeti, müminlerin kalb ve dimağlarında, muhabbet ve takdire inkılap etmiştir. İkincisi, Hz. Ali'nin Ehl-Beyt silsilesinin mümessili olmasıdır. Müslümanlar o silsilenin başı olan Hz. Ali'ye samimi bir muhabbet ve derin bir saygı göstermektedirler.
Mehmed Kırkıncı Bütün Eserleri - 3: Kader Nedir - Ruh Nedir - Nasıl Aldanıyorlar
Kader denilince hemen hatıra gelen, miktar ve ölçüdür. Herşeyin güzelliği ve kemali ölçüye dayanmaktadır. Mesela, bir elbisedeki güzellik, kumaşın bir terzinin takdiriyle biçilip dikilmesi neticesinde ortaya çıkar. Elbisedeki nizam ve intizama dikkat eden her insan, onun arkasındaki, takdir ve ölçüyü aklıyla görebilir. Bir de nazarımızı elbiseden çekip, onu giyecek olan insana çevirelim. İnsanın bütün organlarının en güzel şekilde, yerli yerinde, gereken miktar ve büyüklükte yerleştirilmesi de bir kaderi, bir plan ve programı göstermektedir.
Misaldeki elbise gibi, insanın maddi vücudu da bu şekil ve güzelliği kendi kendine kazanmış değildir, bunlar bir plan ve programdan, yani ilahi kaderden gelmektedir.
Mehmed Kırkıncı Bütün Eserleri - 4: İrşad Sahasında Bediüzzaman - Cihad Sahasında Bediüzzaman - Bediüzzaman'ı Nasıl Tanıdım
İnsan diğer hayvanlar gibi sadece cismani hayatla kayıtlı değildir. Onun maddi-manevi birçok ihtiyaçları vardır. Maddi sahadaki ihtiyaçlarının mininde kudretli ve tedbirli devlet adamlarının himmet ve himayelerine muhtaç olduğu gibi, manevi sahada da bir çok hidayet serdarlarının irşad ve faziletlerine ihtiyacı vardır.
Dünya ve ahiretin saadet ve selametini temin için bu iki sınıf insana ittiba etmek zaruridir. Aksi takdirde, fert de cemiyet de ilerleme kaydedemez. Rahatı gider, huzuru kaçar, Fikren sükunete, kalben inşiraha kavuşamaz.
Mehmed Kırkıncı Bütün Eserleri - 5: Fikir Damlaları - Gönül Damlaları
İnsanın yaratıldığı günden bugüne kadarki hayat yolculuğunu ve macerasını iki kelime ile özetlemek mümkündür sanırım. Gelişim ve değişim. Bu insanlık tarihi boyunca bazen yavaş bazen süratli ama devamlı uzun bir akış içinde olagelmiştir. Daha iyiye daha güzele doğru. Her insan bu değişim ve gelişimden nasibini aldığı gibi Mehmed Kırkıncı Hocaefendinin hayatına ve eserlerine baktığımızda bu feyyaz ve bereketli nasibi daha ziyadece görmekteyiz.
İnsanlık tarihinde varlığını hayatı ve eserleriyle sürdürebilen pek çok insan gelip geçmiştir. Kimi kahramanlığı, kimi adaleti, kimi ilmi dirayeti, kimi hak yolundaki hizmeti, kimi de engin tefekkür dünyası ile birer yıldız gibi parlamış olan bu şahsiyetler insanlığın gelişmesi yolunda birer rehber ve kilometre taşı durumundadırlar. En başta peygamberler ve onları takip eden maneviyat rehberleri, insanların ilahi ölçüler ve istikametler doğrultusunda yaşama ihtiyaçları için hayatlarını adayan bu rehberler mukaddes hizmetleriyle onlara doğru yolu göstermişlerdir. Eğer bu gün insanlık aleminde hakiki manada insanlığı temin eden değerler yaşıyorsa bu onların hizmetlerinin neticesidir.
Mehmed Kırkıncı Bütün Eserleri - 6: İnsan, Millet ve Devlet - Rahman'ın Misafiri İnsan
Dünya ve ahirete ait faydalı işler yapmak, insan için bir vazifedir. Vazife, insanın yaratılış hamuruna Allah tarafından konulan bir emanettir.
İslamiyet'te vazifenin dereceleri vardır. Sevgili peygamberimiz Hazret-i Muhammed bir hadis-i şeriflerinde insanın vazifelerini özet olarak şöyle haber vermiştir:
“Muhakkak ki, Allah'ın senin üzerinde hakkı vardır; nefsinin senin üzerinde hakkı vardır ve ehlinin senin üzerinde hakları vardır. Herkesin hakkını ona öde!“
Bu hadis-i şerife göre vazifelerimiz üç kısma ayrılmaktadır. Bunlar; Allah-ü Teala'ya, kendi nefsimize ve ehlimize (çevremizdeki insanlara) karşı olan vazifelerimizdir.
Hayatım - Hatıralarım
Bu kitap, 1928'de Erzurum'un Güllüce Köy'ünde doğan, 1940'ta şehir merkezine gelen bir Anadolu insanının, ilim ve irfan hayatının tezahürüdür.
Bu eser, geçmiş günleri anmaktan, kaybedilenlere eseflenmekten başka özelliği olmayan sıradan bir hatıra kitabı değildir. Bir büyük müceddidin, bir dava adamının, bir karakter abidesinin talebesi olarak, onun davasını neşir ve ilan için verilen mücadelenin anatomisidir.
(Tanıtım Bülteninden)

Boyutlar

24x20

Kağıt Tipi

2. Hamur

Kategori

Kitaplar İslam Makale

Kullanıcı Yorumları

Bu kitabı henüz kimse eleştirmemiş.
3D Güvenli Alış Veriş
Taksit Sayısı
Taksit tutarı
Genel Toplam
1
118,30   
118,30   
×
Kapat