Mete Tunçay, hem son derece titiz ve üretken bir araştırıcı olarak hem ufuk açan, tecessüsleri tahrik eden bir “öğretmen“ olarak, Türkiye'nin sosyal bilimler ortamında derin izler bırakmış, bırakmaya devam eden istisnâî bir entelektüel.
Elinizdeki derleme, Mete Tunçay'ın temel ilgi ve çalışma alanlarını gözeterek hazırlandı. Kitap, onun araştırma, derleme ve çevirileriyle katkıda bulunduğu üç alana ilişkin özgün makalelerden oluşuyor.
Siyasal düşünceler tarihi ve siyasetbilimi teorisine ilişkin: Mehmet Ali Ağaoğulları, Levent Köker, Aykut çelebi, İsmail Kara, François Georgeon, Atila Doğan-Hüseyin Sadoğlu, Murat Borovalı.
Türkiye'de solun ve sol düşüncenin tarihi üzerine: Mete çetik, Yavuz Selim Karakışla, Nurşen Gürboğa, Emel Akal, Erden Akbulut, Ali Birinci, Stefo Benlisoy, Doğan çetinkaya.
Türkiye'de Erken Cumhuriyet dönemi ve Tek-Parti rejimi üzerine: Erik Jan Zürcher, Uygur Kocabaşoğlu, Murat Koraltürk, Ahmet Demirel, Gönül Tunçay Paçacı, Cemil Koçak, Murat Yılmaz, Hakkı Uyar, Meral Demirel, Yücel Demirel.
Murat Belge, ümit Hassan, Ionna Kuçuradi, İlhan Tekeli de Mete Tunçay'ın kişiliğine ilişkin yazılarla katkıda bulundular.
(Tanıtım Bülteninden)
Kullanıcı Yorumları