çağdaş şiirimizin önde gelen şairlerinden biri olan Metin Celâl ilk roman denemesi Ne Güzel çocuklardık Biz ile içinden geldiği '78 kuşağının geçmişiyle hesaplaşma çabalarına bakıyor. Geçmiş ile barışabilme, baş edebilme çabası içindeki bir grup insanın umutlu ve umutsuz kaldıkları anları dile getirirken, tarafsız bir bakışla bu kuşağın yaşam karşısında kapıldığı yılgınlığı da, yaşama tutunma çabalarını da olabildiğince yürekli bir biçimde ele alıyor.
Bir şairin elinden çıkmış özenli bir roman Ne Güzel çocuklardık Biz. Bir kuşağın macerasını ve bugününü merak edenler için olduğu kadar, Metin Celâl şiirini sevenler için de zevkli bir okuma. Ama öncelikle çok tartışılan '78 kuşağının duyarlıklarını anlamak için, içerden yazılmış bir roman.
“Sessiz bir sokak arıyor. Bir ara sokak. Karanlık, ıssız. Sadece kendiyle kalabileceği, soluğunun, adımlarımın sesini doyabileceği. Ama bu semtte hiç ara sokak yok. Nerdeyse tüm semt caddelerden ibaret. Bitişik düzen apartmanlar, apartman önleri, yol, gündüz de gece de aynı hareketlilikte. Uğultu hiç dinmiyor.“
(Tanıtım Yazısından)
Kullanıcı Yorumları