“Ezgi Aksoy'un şu anda elinizde tuttuğunuz kitabı, sadece korku sineması üzerine yazılar içermiyor. Bilimkurgu, distopya, dikizcilik, delilik, anti-kahramanlar ve sinemada hayvan kültü gibi farklı farklı türlerin sahasında gezinebilen konuları da ele alıyor.
Kutlukhan Kutlu
21. yüzyılda hayaletler televizyonlardan çıkıyor, vampirler yarasaya dönüşmek yerine lüks otomobillerle seyahat ediyor ve geceleri tenha sokaklarda sadece yan kesiciler geziyor...
Korku sineması, sinema makinesinin icadından beri popüler kültürün en büyük dişlilerinden biri oldu. İlk korku filminin çekildiği 1896'dan beri, etrafımızı bir atmosfer gibi saran güncel kültürümüzü etkiliyor. Popüler sinemanın bilimkurgu, aksiyon ve macera gibi diğer türleri ile etkileşime giriyor, büyük Hollywood stüdyolarından B-filmlerin yazıldığı köşe başı filmcilerine kadar envai çeşit kültür üreticisinin ilgisini çekiyor.
Korku sineması, kaynağını göçebeler halinde tekinsiz bir dünyada yaşadığımız zamanlardan beri peşimizi bırakmayan o büyük duygudan alıyor; korkudan ve bin yıllar boyunca korkunun tunç baltalarıyla şekillendirdiğimiz mitlerden, o kadim kültlerden...
Popüler kültürün ilham aldığı, kendine kılavuz bellediği belli başlı kültler var. Elinizde tuttuğunuz bu kitap, söz konusu kültlerin en önemli 12 tanesini derinlemesine inceliyor, on yıllardır büyük bir keyifle izlediğimiz popüler sinemaya ve popüler sinemanın gerçek hayata izdüşümlerine incelikli bir bakış atıyor.
Kullanıcı Yorumları