Sahnenin İki Yüzü %17 indirimli DERYA SENOL

Sahnenin İki Yüzü

ISBN
9789758658305
Yazar
Yayıncı
Sayfa Sayısı
96
Tanzimat sonrasında kapılarını Batı edebiyatına açan Türk edebiyatı, İngiliz edebiyatının büyük ismi Shakespeare'le tanışır. Sonrasında onun hemen hemen bütün külliyatı Türkçe'ye kazandırılırken, oyunları da birçok tiyatroda Yazının devamı...
6,00 TL
%
17
İndirimli
4,98 TL Kazancınız: 1,02TL
Satışta değil
Telefon Kodu : 539545
 

Ürün Özellikleri

Tanzimat sonrasında kapılarını Batı edebiyatına açan Türk edebiyatı, İngiliz edebiyatının büyük ismi Shakespeare'le tanışır. Sonrasında onun hemen hemen bütün külliyatı Türkçe'ye kazandırılırken, oyunları da birçok tiyatroda sahnelenir. Bununla birlikte Shakespeare'in Türk sanatçı ve aydınları üzerinde de büyük etkisi olmuştur. Bu isimlerden biri de şair-yazar Necip Fazıl Kısakürek'tir.
Bu zaman zarfında Doğu ve Batı ısrarla değişik iki dünya olarak algılanırken; Batı, “öteki“leştirdiği Doğu'dan ne kadar farklı olduğunu sürekli vurgulayarak kendini tanımlamaya ve değerini yüceltmeye çalışmıştır. Halbuki bugün “öteki“liğin kime göre olduğu sorgulanmakta, medeniyetler arasındaki mesafeler kısalırken benzeşmeler de artmaktadır. Düşüncesi ve sanatıyla tasavvufa yönelen Necip Fazılın Shakespeare'den etkilenmesinin bir sebebi; eserlerini verirken dönemin mistik doktrinlerine kayıtsız kalmayan Shakespeare'i kendine yakın bulmasıdır. Sahnenin İki Yüzü'nde; Shakespeare ve Necip Fazılın tiyatro eserleri içinde öncelikli bir konuma sahip olan Hamlet ve Bir Adam Yaratmak'ı karşılaştırarak, aradaki dört asırlık zaman ve binlerce kilometrelik mekan farkına rağmen, ayrı kültürlere mensup iki sanatçının buluştuğu ortak noktalar verilmektedir.
Sahnenin İki Yüzü, Doğu ve Batı edebiyatının benzerliklerini gözlemlemek açısından önemli bir eser...
(Arka Kapak)

Boyutlar

0x0

Kağıt Tipi

2. Hamur

Kategori

Kitaplar Edebiyat Deneme

Kullanıcı Yorumları

Bu kitabı henüz kimse eleştirmemiş.
3D Güvenli Alış Veriş
Taksit Sayısı
Taksit tutarı
Genel Toplam
1
4,98   
4,98   
×
Kapat