Elinizdeki kitap, Türkiye'de sendikal eğitim olgusunu değişik boyutlarıyla ve alt başlıklarıyla ele alan altı sempozyuma sunulan değerlendirmeleri bir araya getiriyor. Türkiye Ekonomik ve Toplumsal Tarih Vakfı ile Friedrich Ebert Vakfı'nın işbirliğiyle organize edilen sempozyumların ilki, 6-7 Kasım 1997'de “Sendikal Eğitimin Dünü, Bugünü, Geleceği“ başlığıyla yapıldı. Diğer beş sempozyum ise 1998'in ikinci yarısından itibaren ve peşpeşe gerçekleştirildi: 11-12 Haziran'da “Sendikalarda Kadın Eğitimi“, 17-18 Eylül'de “Sendikalarda Uzmanlık Grubu Eğitimleri“, 1 Ekim'de “Yazılı Malzemenin Sendikal Eğitimde Kullanım Olanakları“ ve 2-3 Ekim'de “Yeni Teknolojik Gelişmelerin Sendikal Eğitimde Kullanılma Olanakları“.
Sorunun doğrudan ilgilisi ve uzmanı konukların katılımlarıyla gerçekleştirilen bu sempozyumlarda dile getirilen görüşlerin ve sunulan tebliğlerin tarihe kaydedilmesi amacını güden bu kitabın, yalnızca araştırmacılara bir kaynak olmayacağı; daha geniş bir okur kitlesi tarafından da ilgiyle okunacağı düşüncesindeyiz.
(Arka Kapak)
IDéEFIXE'in notu: Kitapta, Gülbin Akciğer, Murat Akıncılar, Erkan Aslan, Hakan Aslan, üzeyir Ataman, Hacer Aydın, Nevin Eracar Başar, Mehmet Beşeli, Davut Bozkan, Alaattin Calgav, Tevfik çavdar, Rıfat çelebi, Aziz çelik, Tonguç çoban, Aydın Engin, Yüksel Işık, Alpaslan Işıklı, Alaattin Karahan, çetin Kurdoğlu, İsmail Hakkı Kurt, Kazım Maksutoğlu, Oğuz Oyan, Atilla özsever, Murat özveri, Nebi Sancar, Orhan Silier, Tülay Sönmez, Yusuf Ziya Ton, çetin Uygur, Süleyman üstün, Tülay Yongacı'nın sempozyum tebliğleri yeralmaktadır.
Kullanıcı Yorumları