Türkiye, son yirmi yılda sıkıştırılmış yüzyılları yaşıyor ve âdeta küllerinden yeniden inşa ediliyor. Dünya devletleri arasında kendine uygun görülen rolü değil, giderek kendi gerçek rolünü oynamaya çalışıyor.
Bu kitapta yer alan ve 1996-2016 yıllarını kapsayan siyasî hafıza notlarının merkezinde önemli siyasî/tarihî olaylar ve gelişmeler olmakla birlikte siyaseti dolaylı olarak ilgilendiren, ona arka bahçe ve zemin oluşturan ekonomik olaylar, hukukî davalar, terör ve güvenlik olayları, dış politika olayları, bazı sosyal ve kültürel olaylar; büyük doğal afetler, intiharlar, cinayet ve kazalar ile 1980'den günümüze siyasî ve düşünce hayatımızı etkilemiş önemli şahsiyet ve olaylarla ilgili gelişmelere de yer verildi.
15 Temmuz 2016 Türkiye için bir milâttır. Bu tarihteki başarısız silâhlı darbe girişiminden sonra eski Türkiye'nin defteri fiilen kapanmış ve yeni Türkiye'nin defteri fiilen açılmıştır. Eski Türkiye içinde siyasete başlayan ve milletle birlikte yeni Türkiye'nin temellerini atan Recep Tayyip Erdoğan, son yirmi yılda tarih sahnesine çıkmış büyük bir liderdir. Türkiye'de son yirmi yılın tarihi onun tarihi, onun tarihi Türkiye'nin tarihi olmuştur. Bu sebeple siyasî hafıza notlarının başkahramanıdır.
Siyasî Hafıza/Eski Türkiye'den Yeni Türkiye'ye (1996-2016), Türkiye'nin geniş açılı siyasî bir fotoğrafını çekiyor. Gelecek için geçmişi unutmamak gerekiyor. Bu kitabın sebeb-i telifi budur. Yazar Mehmet Erdoğan'ın büyük bir titizlikle kaleme aldığı kitap, Türkiye'nin son yirmi yılını mercek altına alıyor.
Siyasî Hafıza / Eski Türkiye'den Yeni Türkiye'ye (1996 – 2016)
Kullanıcı Yorumları