Tarih Üzerine Yazılar

ISBN
9789755330297
Yazar
Yayıncı
Sayfa Sayısı
317
Yirminci yüzyılın en büyük tarihçisi Fernand Braudel bu kitapta tarihin mutfağını gözler önüne seriyor. Geleneksel tarihçilikle hesaplaşma işinde başı çeken Annales okulunun sonuncu piri, toplumsal bilimler alanındaki büyük Yazının devamı...
9,00 TL
Satışta değil
Telefon Kodu : 568583
 

Ürün Özellikleri

Yirminci yüzyılın en büyük tarihçisi Fernand Braudel bu kitapta tarihin mutfağını gözler önüne seriyor. Geleneksel tarihçilikle hesaplaşma işinde başı çeken Annales okulunun sonuncu piri, toplumsal bilimler alanındaki büyük değişimleri ve bu arada oluşmakta olan yeni tarihçiliği sergiliyor. Buradan da toplumsal bilimlerin tek bir disiplin halinde bütünleşmeleri ve birleşmeleri zorunluluğunu vurguluyor.
Olmuş bitmişin, dolayısıyla “değişmezin“ bilimi olan tarihin kendi mutfağındaki değişmeler çarpıcı boyutlardadır. Bilimin doğruları bir kerede sonsuza kadar geçerli olmak üzere bulduğuna inananlar bu kitaptan hoşlanmayacaklardır; ama herşeyin değiştiğini ve değişmek zorunda olduğunu farkedenler, yani gerçek bir tarihçi kumaşına sahip olanlar için bu kitap bir hazine değerindedir.
(Arka Kapak)

Kağıt Tipi

3. Hamur

Kategori

Kitaplar Tarih Dünya Ortaçağ´dan 20.Yüzyıla

Kullanıcı Yorumları

Bu kitabı henüz kimse eleştirmemiş.
3D Güvenli Alış Veriş
Taksit Sayısı
Taksit tutarı
Genel Toplam
1
9,00   
9,00   
×
Kapat