Samuel Huntington'ın yıllar önce Türkiye ile beraber kültürel açıdan özgün ve çok parçalı yapısına dikkat çektiği Ukrayna, son yıllarda da Avrupa Birliği ve genel olarak Batıcı eğilimlerin çok yükselmesiyle dikkat çeken bir ülke durumundadır. Ancak bölgenin oyun kurucu büyük aktörü olan Rusya da kendi medeniyetinin başlangıcı saydığı Kievan Rus döneminin başladığı Kiev ve bereketli Ukrayna'nın kendi kontrolünden çıkmasını istememekte ve bu ülkenin Batı'ya yaklaşma çabalarını NATO'nun genişlemesi bağlamında bir güvenlik sorunu olarak ele almaktadır. Bu nedenle, son dönemde yaşanan Ukrayna Krizi'ne Rusya'nın tepkisi Kırım'ın ilhakı ve Doğu Ukrayna'daki ayrılıkçı etnik Rus nüfusun kışkırtılması şeklinde olmuştur. Bu çalışmada, bu gibi konular titizle araştırılmış ve okuyucuya tarafsız bir perspektiften aktarılmıştır.
Yrd. Doç. Dr. Ozan örmeci - Beykent üniversitesi
"Avrupa Birliği ve Rusya Federasyonu arasındaki ilişkileri, Ukrayna perspektifinden ele alan; sürecin dünü, bugünü ve yarınlarına ışık tutan bir çalışma."
T.C. Başbakanlık - Sosyal Medya Uzmanı
I found the opportunity to read the English version of the work. Studying the ongoing conflict is hard, due to the high political sensitivity, subjectivity and lack of reliable sources of information for the research. However, this work is one of the trials to explain the armed-conflict in Ukraine from it's own angle.
Ievgeniia Luganovska, Working Group on Assisting Business in ATO Area Coordinator, EBA
Genelde Doğu Avrupa özelde ise Ukrayna üzerinden Rusya ve AB arasında yaşanan güç mücadelesini anlatan güzel bir çalışma...
USTAD Güvenlik Analisti Hasan Mesut önder
|
Kullanıcı Yorumları